Categorie: Tags: ,

Moeder Overste is een tripel met 8% ABV. Met zijn volle en geestrijke smaak is het waarschijnlijk een van de beste brouwsels van de Brouwerij Lefèbvre. Sinds ruim 15 jaar genieten Vlaanderen en Nederland met volle teugen van dit hemels bier.

Hun eigen definitie: ”Moeder Overste draagt een goudkleurig kleed en parfumeert zich met kruiden, hout- en fruitgeuren gemengd met mout en een fijne bitterheid. Het bier kan koud gedronken worden op 5°C of licht gechambreerd op 10°, naar eigen smaak. Geniet ervan, maar met mate!

Moeder Overste Tripel

(3 klantbeoordelingen)
Alcoholpercentage

8 %

Bierstijl

Brouwerij

Inhoud fles

33 cl

Land van herkomst

3 reviews for Moeder Overste Tripel

 1. Yentl Geldmeyer

  Voor mij was dit een redelijke tripel, maar geen hoogvlieger. Het alcoholpercentage is wel zeer verraderlijk, de 8% komt binnen als een gewoon pintje.
  Het is geen typische tripel afdronk, eerder een korte intense afdronk die snel verdwijnt. Kortom een leuk zomerbiertje, maar drink het met mate.

 2. Biondi Marin

  Een bier dat makkelijk drinkt desondanks het hogere (8%) alcoholpercentage. Wat ik kan zeggen over de geur is dat deze niet sterk is. Wanneer je begint te drinken is het een zacht biertje dat gemakkelijk drinkt.

 3. Leander Vertenten

  Moeder overste gewoon voor de naam moet je dit bier eens geprobeerd hebben. Het bier heeft een zeer lichte amberkleur. De geur is niet echt bepalend voor de smaak. En op vlak van smaak is het niet uitzonderlijk of onderscheidt het zich niet van andere bieren. Het bier drinkt vlot ook al heeft het een percentage van 8 procent. Het is een aanrader om snel eens te drinken op café of op een zonnig terras.
  Conclusie: het is een kort maar krachtig biertje!

Add a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *